NIEUWBOUW * ZOTTEGEM

Deze nieuwbouwwoning is gelegen in een nieuwe verkaveling met open, halfopen en gesloten bebouwing, waarbij voor elk van deze woontypes andere stedenbouwkundige voorschriften van kracht zijn. Aangezien op het moment van het ontwerp er nog geen andere woningen in deze verkaveling gebouwd waren, konden we ons enkel richten op de landschappelijke omgeving, met enkel de voorschriften als kapstok. Deze voorschriften bleken nogal ruim interpreteerbaar, want hoewel maar 1 woonlaag + dak beoogd werd, was er enkel een kroonlijsthoogte en geen nokhoogte opgegeven. Dit feit, in combinatie met het zicht op de natuur achteraan, heeft tot de uiteindelijke dakvorm met grote raampartij geleid. De voorliefde van de bouwheer voor industriƫle constructies, bracht ons bij de stapeling van 2 eenvoudige volumes, die door de slechte draagkracht van de ondergrond uiteindelijk toch op een traditionele manier gebouwd werden.

Tramstatie...lessenaarsdak...groendak...leien...

  • facebook
  • Instagram Square
  • Pinterest Square

Lies Boelaert Architect / M 0475 76 24 91 / lies_boelaert@yahoo.com