VERBOUWING * HERZELE

Bij de verbouwing deze vierkantshoeve in Sint-Lievens-Esse werd getracht om het karakter van het exterieur maximaal te behouden, maar toch aan te passen aan de hedendaagse noden wat betreft lichtinval en isolatie. Daarom werd er voor gekozen om de gevelsteen te behouden, langs binnen te isoleren en een nieuwe wand te plaatsen die de vloerplaat van de eerste verdieping zou dragen. De raamopeningen in het oude woonhuis werden behouden; in de stal die tot leefruimte verbouwd werd, werden wel grote aluminium ramen geplaatst. Dit materiaal verwijst naar de binneninrichting: deze is strak doordat quasi alle binnenmuren verwijderd werden en een donkere gepolierde betonvloer werd geplaatst. Het grote ruimtegevoel binnenin staat in groot contrast met de aanblik van het exterieur van het woonhuis.

 

 

Tervarent 4...vierkantshoeve...industrieel karakter...betonvloer...

  • facebook
  • Instagram Square
  • Pinterest Square

Lies Boelaert Architect / M 0475 76 24 91 / lies_boelaert@yahoo.com

Verbouwing Herzele architect.JPG