UITBREIDING * HERZELE

Deze bestaande woning in Sint-Lievens-Esse was ruim genoeg en had alle gewenste functies, maar de eigenaars wensten meer licht en een afzonderlijke speelruimte voor de kinderen. Gezien het feit dat de woning haaks op de voorbouwlijn staat, was er vooraan nog voldoende ruimte om een uitbreiding te voorzien, onconventioneel, maar grenzend aan de bestaande leefruimte de ideale plaats. Naast de wens voor grote glaspartijen, werd ook een tijdloze stijl gevraagd, die kon aansluiten bij de bestaande geelbeige gevelsteen. Daarom werd gekozen om met zichtbeton te werken, dat in vlakken het nieuwe volume aflijnt en doorsnijdt. Dezelfde materialisatie wordt doorgetrokken naar een gebouw achter in de tuin waar een overdekt zwembad zal worden ondergebracht.

Terbiest 16...zichtbeton...glasgevels...binnenzwembad...

  • facebook
  • Instagram Square
  • Pinterest Square

Lies Boelaert Architect / M 0475 76 24 91 / lies_boelaert@yahoo.com