A04-vooraanzicht2voorstel2.jpg
A04-vooraanzicht2voorstel2.jpg

press to zoom
A04-voorstel2.jpg
A04-voorstel2.jpg

press to zoom
A04-fig14.jpg
A04-fig14.jpg

press to zoom
A04-vooraanzicht2voorstel2.jpg
A04-vooraanzicht2voorstel2.jpg

press to zoom
1/4

NIEUWBOUW * ZOTTEGEM

Voor de bouw deze apotheek werd een voorontwerp met 3D visualisatie gemaakt. Bij het ontwerp werd rekening gehouden met de eisen van de bouwheer die een vormgeving wenste die aansloot bij de naastliggende woning (1 verdieping + hellend dak) en die bij de apotheek ook een kleine studio voor wachtdiensten wenste + een bovenop gelegen appartement voor verhuring, waarbij de inkijk op de tuin van de woning ernaast beperkt werd om privacy te garanderen. Er werd vertrokken van het typische dokters-en apothekerssymbool: het kruis. Dit werd in grondplan toegepast: in dwarse richting bevond zich zo onderaan de apotheek, in langse richting bovenop het appartement en onderaan de studio. Op die manier is er zowel in functies als visueel een duidelijke scheiding tussen werk en privé, wat nog versterkt wordt door het materiaalgebruik: enerzijds een witte steen (wat aansluit bij de naastliggende woning), anderzijds de contrasterende donkere zink, die werd gekozen omdat dit materiaal zich goed leent om zowel op dak als gevel gebruikt te worden. De vormgeving laat ook een grote vide in de apotheek toe, zodat de hoge glasgevel kan doorgetrokken worden over de volledige gevel, wat zorgt voor transparantie en herkenbaarheid naar potentiële klanten. Dit ontwerp werd niet uitgevoerd.

Ter Kameren...apotheek...3D visualisatie...zink...glasgevel...