De achterbouw van deze halfopen eengezinswoning was aan vervanging toe. Contact met de grote tuin en genieten van het weidse zicht was een absolute vereiste. Doordat de achterbouw van de buren aan de 'open' zijde op de perceelgrens staat, er een zo breed mogelijke achterbouw gewenst werd doch mét behoud van doorgang naar de tuin, werden licht en zicht voornamelijk van achteraan getrokken. Omdat toch een rechtstreekse toegang tot de -in het oude woonhuis gesitueerde- berging gewenst was en extra lichtinval dieper in het volume (ter hoogte van de keuken) welkom was, werd een klein insprong voorzien op de scheiding tussen oud en nieuw. Een soort patio die zowel functioneel is als aangename groene mini-binnentuin bij de naastliggende keuken. Bovenop wordt een groendak geplaatst, enkel boven het deel van de leefruimte. Boven de keuken (tussen woonhuis en leefruimte) is het plafond lager en bevindt zich een terras, grenzend aan de ouderlijke slaapkamer. Het niveauverschil leent zich tot het plaatsen van langgerekte zitbank.

UITBREIDING * VERBOUWING * ERPE-MERE

Prinsdaal...groendak...crépis...patio...ontdubbelde badkamer...

  • facebook
  • Instagram Square
  • Pinterest Square

Lies Boelaert Architect / M 0475 76 24 91 / lies_boelaert@yahoo.com