bm46.jpg
bm46.jpg

bm47.jpg
bm47.jpg

bm35.jpg
bm35.jpg

bm46.jpg
bm46.jpg

1/25

UITBREIDING * RENOVATIE * GENT

Van dit huis met beschermde gevel in Sint-Amandsberg was de achterbouw volledig verzakt. Er werd geopteerd om een hedendaagse uitbouw te voorzien die, door middel van de gekleurde glaspartijen, refereert naar de bestaande woning en meer bepaald een groen-geel-rood glasraam in de achtergevel. Maximale lichtinval was één van de eisen en werd bereikt door een volledig beglaasde achtergevel zo hoog mogelijk te maken, samen met het plaatsen van een glazen vloer op de eerste verdieping. Het niveauverschil in het dakvlak is ontstaan door enerzijds een te behouden raamopening in de hal (links) en een te herwaarderen hoge (dubbele) deuropening naar de achterliggende eetplaats op de eerste verdieping (rechts). Van deze vorm werd vertrokken om de verdere raamindeling te bepalen. Tussenvloer, dak en binnentrap zijn staalconstructies; de vloer op het gelijkvloers is een witte gietvloer, de ramen bestaan uit wit geschilderde padouk.

N***straat...staalbouw...glasgevel...kleurvlakken...glazen vloer...