Dit oude herenhuis dat eigendom was van de kerkfabriek, leende zich omwille van zijn afmetingen uitstekend tot de opsplitsing in 4 appartementen. Door zijn ligging aan de portus ganda, werd ervoor gekozen om de bovenste duplexen beiden een terras voorraan te geven, wat geen sinecure was wegens de decentrale trappenhal. De vorm van de overdekte terrassen voorkomt inkijk op een esthetische manier. Dezelfde vorm (gespiegeld) en materialisatie (staal, hout en glas) wordt ook doorgetrokken in een balkon op de 1ste verdieping vooraan. Een uitbouw op het gelijkvloers achteraan zorgt ervoor dat het appartement op de 1ste verdieping ook daar nog een ruim zonneterras heeft. De houten kader achteraan omlijnt en accentueert het raam mooi en zorgt voor een fris contrast met de zwarte aluminium van raam en gevelbekleding.

RENOVATIE * UITBREIDING * GENT

Nieuwbrugkaai...meergezinswoning...dakterras...glazen balkon...accordeonraam

  • facebook
  • Instagram Square
  • Pinterest Square

Lies Boelaert Architect / M 0475 76 24 91 / lies_boelaert@yahoo.com