VERBOUWING * UITBREIDING * SINT-LIEVENS-HOUTEM

Dit kleine, donkere huisje in hoeve-stijl in Letterhoutem vroeg om opfrissing. Een totaalaanpak was nodig. Omdat de plaats die voorzien was voor leefruimte en keuken iets te klein was, werd ook een kleine uitbreiding toegevoegd aan de tuinzijde, uitgevoerd in padouk. Wegens de beperkte oppervlakte van het bij te bouwen volume kon deze opdracht via een 'melding' uitgevoerd worden, wat maakte dat de bouwheer na indiening van de plannen quasi direct aan de werken kon beginnen. Binnenin werd een heel stuk van de woning opengebroken om meer ruimtegevoel te krijgen. In plaats van 2 trappen te behouden, werd 1 nieuwe trap gestoken, die centraal staat in de woning en de 2 compartimenten boven met elkaar verbindt. Om te beantwoorden aan hedendaags wooncomfort en om toch het hoeve-karakter te behouden, werd de volledige woning langs de binnenkant geïsoleerd.

Nederweg...

  • facebook
  • Instagram Square
  • Pinterest Square

Lies Boelaert Architect / M 0475 76 24 91 / lies_boelaert@yahoo.com