MEDIA

Baksteen in de maag, VIER

Roel en Anouk duiken de Vlaamse Ardennen in waar een oude vierkantshoeve een complete metamorfose onderging. De herbestemmers maken een origineel krukje met een oud fietszadel, taxidermist Jeroen Lemaitre maakt kunst met opgezette dieren en een flamboyant koppel brengt een stukje Afrika in hartje Antwerpen.

Mijn huis Mooi Huis

Stadswoning renovatie

In MijnHuisMooiHuis bezoeken we een gerenoveerde stadswoning in Gent en Celia praat over immo met kenner Kristian Nobels.

Weekendreportage, Nieuwsblad

Een nieuwe achtergevel met ultramoderne glaspartij met speelse kleurenvlakken bij een statig Gents herenhuis uit 1901? Architecte Lies Boelaert bewijst dat het kan. Respect voor het verleden en een lichte, hedendaagse uitbouw gaan harmonieus samen in deze bijzondere verbouwing. Weten hoe je gekleurd glas stijlvol in je woning integreert? Haal dan Check, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad, van zaterdag 6 december in huis.

Huisruil, De standaard

Twee jonge, bewuste architecten. Zij een moeder van twee in een gerenoveerde hoeve met 350 bewoonbare vierkante meter. Hij wonend in een studio van 6 bij 7,5 meter op een steenworp van de Brusselse Dansaertstraat. Wat gebeurt er als ze voor een weekend hun sleutels uitwisselen? Het relaas van een huisruil in vijf bedrijven.

Mijn huis, mooi huis

Er is heel wat ophef rond de nromen die de komende jaren nog strenger worden. Lies en Koen wachten daar niet op en maakten van een oude hoeve in Herzele een superzuinig huis.

Goed wonen, special

....

Weekend, het nieuwsblad

Wie bij Lies Boelaert en Koen De Vuyst binnenkomt, waant zich eerder in een moderne loft dan in een oude vierkantshoeve. De architecte en haar partner verbonden het oude woonhuis met de stal en integreerden een stalen constructie in de ruimte. Het resultaat is een lichte en energiezuinige woonst.

Feeling wonen

Renovatie van een vierkantshoeve in een lage energiewoning door architecte Lies Boelaert in Feeling Wonen.
Fotografie: Tim Van de Velde/ Architectural & Interior Photography

Please reload