UITBREIDING * RENOVATIE * ZOTTEGEM

Deze klein woning in Sint-Maria-Oudenhove vroeg om uitbreiding: het toilet buiten nam het mooiste zicht weg en het golfplaten afdakje boven het kleine terras beperkte de lichtinval. Extra bergruimte was welkom, net als een afzonderlijke bureauruimte of speelhoek. Het ontwerp dat uiteindelijk ingediend werd, was er op gericht om zoveel mogelijk licht binnen te trekken, evenwel mogelijke oververhittin in acht nemend, waardoor met een grote luifel gewerkt werd. Door het rondom liggend terras in verschillende niveaus aan te leggen werd het contact met de tuin versterkt. De onderliggende kelderruimtes bleven nog vlot toegankelijk en door enkele wanden van het volume door te trekken naar onder, werd een  bijkomende tuinberging gecreĆ«erd.

Het ontwerp werd uiteindelijk niet op deze manier uitgevoerd.

Marebeekstraar...zwevend volume...licht en zicht als leidraad...

  • facebook
  • Instagram Square
  • Pinterest Square

Lies Boelaert Architect / M 0475 76 24 91 / lies_boelaert@yahoo.com