VERBOUWING * GENT

Deze 19de-eeuwse arbeiderswoning, die dienst deed als studentenhuis, had een grondige opfrisbeurt nodig. Voor de voorgevel werd gekozen om binnen het straatbeeld (dat als esthetisch waardevol aangeschreven staat) te harmoniëren met gelijkaardige woningen. De achtergevel werd echter grotendeels opengebroken om voor de nodige lichtinval te zorgen en ook de achterbouw werd volledig gesloopt. Dit gaf de mogelijkheid om een kleine (groene) buitenruimte te creëren waardoor de badkamer (in de achterbouw) en de slaapkamer (in de tussenliggende ruimte) beide van natuurlijk licht en verluchting konden genieten. In deze kleine woning (90m²) was bergruimte heel belangrijk en die werd gevormd door: het openbreken van een oude kelder, het benutten van de ruimte onder de trap als fietsenstalling, het ontwikkelen van een keukenmeubel dat ook als opbergkast dienst doet, een bergplaats te voorzien bij de woonruimte en een zolderruimte te behouden voor technische installaties. Ontwerp van keuken- en badkamermeubels zijn van de hand van www.ydee.be.

Krevelstraat...compacte woning...velux in gevel...binnentuin...

  • facebook
  • Instagram Square
  • Pinterest Square

Lies Boelaert Architect / M 0475 76 24 91 / lies_boelaert@yahoo.com