RENOVATIE * GENT

Deze burgerwoning werd opgedeeld in 5 wooneenheden. De verloederde achterbouw werd grondig gerenoveerd, inclusief doorgedreven isolatie, en ingericht als duplex-appartement. De bekleding van de gevel bestaat uit thermowood-planchetten of verduurzaamd grenen dat met de tijd vergrijst. De ramen werden vervaardigd uit de harde houtsoort padouk en werden als blokkader uitgevoerd. Door een uitsparing in de bovenkant van de blokkader zijn de invisivent-verluchtingsroosters totaal onzichtbaar vanbuitenuit. De zolder werd eveneens als duplex-appartement ingericht, grondig ge├»soleerd en voorzien van een inpandig terras met uitkijk op de torens van Gent. Inrichting (keukens, ingebouwde kasten, ) is eigen ontwerp.Bij deze verbouwing werd zoveel mogelijk getracht om authentieke elementen  zoals de houten vloer, enkele schouwen, een dubbele beglaasde houten deur  te behouden en de woning te revaloriseren door het gebruik van houten ramen naar bestaande profilering en de restauratie van de erker in de voorgevel.

Kasteellaan 85...meergezinswoning...dakterras...thermowood...stadstuin...

  • facebook
  • Instagram Square
  • Pinterest Square

Lies Boelaert Architect / M 0475 76 24 91 / lies_boelaert@yahoo.com