RENOVATIE * GENT

Dit herenhuis werd opgedeeld in 4 wooneenheden. In de voorste ruimte van het appartement op het gelijkvloers was de vloer (het plafond van de kelder) volledig verzakt en moest vervangen worden. Daarom werd er voor gekozen om dit deel van de kelder bij het appartement te betrekken en in te richten al 2de slaapkamer. Het plafond van deze ruimte, net als de ramen in de voorgevel, werden verhoogd en via een binnentrap werd toegang tot het appartement verleend. Elk van de 4 appartementen heeft zijn eigen terras. Vanaf het terras (in de voorgevel) op de zolderverdieping heeft men zicht tot aan de Dampoort. Dit bovenste appartement werd ingericht als duplex en de hoogte tot in de nok te kunnen gebruiken zonder storende trekkers en hanebalken, werd de dakconstructie vervangen door 3 stalen poutrellen die als gordingen en nokbalk fungeren. Om dit te kunnen realiseren en de rest van de woning te vrijwaren van water- en sneeuwinfiltratie werd een tijdelijke dakdichting aangebracht op de zoldervloer: OSB-platen en een laag roofing. Na de plaatsing van het nieuwe dak werd hierbovenop een nieuwe plankenvloer geplaatst.

Kasteellaan 180...meergzeinswoning...autehntieke elementen...dakterras...

  • facebook
  • Instagram Square
  • Pinterest Square

Lies Boelaert Architect / M 0475 76 24 91 / lies_boelaert@yahoo.com