VERBOUWING * UITBREIDING * GENT

Gelegen in het BPA ‘binnenstad deel Zuid’ en aangeduid als ‘waardevolle straatwand’ moest de voorgevel van deze woning behouden of in dezelfde toestand gerestaureerd worden. In de rest van de woning waren er geen authentieke elementen terug te vinden en ook naar aanleiding van de oriëntatie (noordoost achteraan) werd besloten om de achterbouw geheel af te breken en voor een volledig beglaasde achtergevel te kiezen. Het gebrek aan bezonde buitenruimte, het zicht op de sint-Pietersabdij vooraan en de mogelijkheid binnen het BPA om een dakvolume bij te bouwen, hebben er toe geleid dat op de bestaande woning een uitbouw werd geplaatst die in de zomer zal dienstdoen als overdekt terras en in het tussenseizoen als wintertuin kan gebruikt worden. Door de teruggetrokken ligging van dit volume, is het nauwelijks zichtbaar vanaf de straat (dus niet storend in het straatbeeld) en kan vooraan een groot dakterras benut worden. De afgeronde vorm van dit volume komt voort uit het opgelegde gabarit waarbinnen moet gewerkt worden.

Hertstraat...free willy...padouk...dakterras...gebogen dak...

  • facebook
  • Instagram Square
  • Pinterest Square

Lies Boelaert Architect / M 0475 76 24 91 / lies_boelaert@yahoo.com

4-achtergevel+fase+3.JPG