UITBREIDING * VERBOUWING * GENT

Een rijhuis in Gent, enkele charmante elementen, doch een bouwvallige achterbouw en slecht gesitueerde ruimtes deden deze woning onrecht aan. De redelijk ondiepe tuin en hoge bomen, zorgden voor een beperkte lichtinval zonder open gevoel. Omdat op de 1ste verdieping het zicht op de achtergelegen kerktoren de bouwheer enorm aansprak en het groenscherm daar toch de inkijk van de buren beperkte, werd geopteerd om de leefruimte op dit niveau te voorzien. Er werd maximaal uitgebouwd, zodoende dat in het bestaande volume deze oppervlakte weggenomen kon worden. Een centrale vide, die zich situeert boven de gelijkvloerse keuken en tussen de leefruimte achteraan en een bibliotheekruimte vooraan, zorgt voor een enorme openheid en licht dat doordringt tot diep in de woning. Om zo weinig mogelijk af te knibbelen van de oppervlakte van de tuin, wordt geen buitenterras voorzien, maar zorgt een accordeonraam ervoor dat de volledige gevel open kan, waardoor de eettafel ook als tuintafel fungeert. Op de 1ste verdieping zorgt een zitbank in afromosia, die doorloopt over het plat dak voor eenheid tussen binnen en buiten. Eenzelfde zitbank in de badkamer op de 2de verdieping, aansluitend op een groendak, zorgt ervoor dat extra lichtinval in de vide mogelijk is.

Eendrachtstraat...vide...glasgevel...accordeonraam...zitbank...groendak...

  • facebook
  • Instagram Square
  • Pinterest Square

Lies Boelaert Architect / M 0475 76 24 91 / lies_boelaert@yahoo.com